vrijdag 10 januari 2014

Tikka masala van kip met chapati's


 
 
Uit een oud kookboek van Ainsley Harriott maakte ik afgelopen oudjaarsavond dit Indiase gerecht.
 
En toen we eenmaal aan tafel wilden gaan, viel de stroom uit. In de hele wijk! Het duurde een paar uur en we zagen onze oudjaarsavond in het water vallen!
We aten bij kaarslicht en uiteindelijk viel het allemaal mee. Ik heb helaas geen foto van mijn heerlijke krabchowder kunnen maken (binnenkort op het blog).
 
De chapati's, een soort meelpannenkoekjes, zijn kinderlijk eenvoudig te maken.
Eet de kip samen met de chapati's.
 
Nodig 4 personen
4 kipfilets
2,5 cm gember, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl chilipoeder
zout, peper
2 el koriander
sap van 1 limoen
olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 rode peper, fijngehakt
2 tl kurkuma
300 ml slagroom
 
150 gr bloem
150 gr volkorenmeel
4 bosuitjes, fijngehakt
 
Marineer eerst de kipfilet voor minimaal twee uur.
Snij de kip in blokjes en meng met de gember, knoflook, chilipoeder, zout, peper, koriander, limoensap en 1 el olijfolie.
Dek af en zet weg.
 
Maak ondertussen de chapati's; met de bloem, het meel en de bosuitjes met 200 ml water tot een dik deeg. Dek af met een lauwwarme vochtige theedoek en laat even rusten.
 
Verdeel het deeg in 12 balletjes en rol uit met een deegroller tot 5 millimeter dik. Het hoeven geen perfecte ronde koeken te worden.
Bak de platgerolde balletjes (pannenkoeken) in een anti-aanbakpan elk ongeveer 5 minuten. Ze moeten wat kleuren en ze zullen wat uitzetten.
 
Bak vervolgens de kip in een grillpan met olie. Zorg dat je mooie bruine randjes op de kip krijgt.
Hierna maak je de saus; verhit de olie en fruit de ui en peper. Doe de kurkuma erbij en roer door. Nu de slagroom erbij. Laat de saus een paar minuten inkoken.
Doe de kip door de saus en bestrooi met wat koriander.
Proef of er nog zout en peper bij moet.
 
Serveer de warme chapati's met de kip.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen