vrijdag 17 januari 2014

Krabchowder van Ainsley Harriott


Zoals ik al eerder vertelde, zaten wij met oudjaarsavond in het donker doordat de stroom was uitgevallen.

Ik kreeg helaas de kans niet om een foto van de fotogenieke soep te maken, helaas. Vandaar de mooie foto uit het kookboek van Ainsley Harriott.

De soep was heerlijk en helemaal niet moeilijk om te maken. Je kunt hem makkelijk voorbereiden en vlak voor het opdienen afmaken.

En krab uit een blikje is best goed te eten!

Nodig
25 gr boter
4 plakjes gerookte bacon, grofgehakt
2 sjalotten, fijngehakt
450 gr bloemig aardappelen, in blokjes
2 takjes tijm
1 laurierblad
1,5 liter visbouillon
2 blikken krabvlees, elk 170 gram
200 ml creme fraiche
4 el gehakte peterselie
zout, peper
crackers

Smelt de boter en bak de bacon, sjalotten en aardappelblokjes ongeveer 5 minuten.
Doe de tijm erbij en breng de soep op smaakt met zout en peper.
Laat 25 minuten op laag vuur doorkoken.

Roer de creme fraiche en krab door de soep. Houd wat krab achter voor de garnering.
Doe de peterselie erbij en warm de soep nog wat door.

Schep de soep in kommen en garneer met de achtergehouden krab.
Verkruimel wat crackers over de soep en dien direct op.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen