vrijdag 23 september 2016

De lekkerste wortelcake (en de makkelijkste!)






Deze wortelcake is heel makkelijk te maken en de smaak is hemels! De dikke laag friszure cream-cheese frosting maakt het af.

Je bakt de cake in een gewone cakevorm en snijdt er plakken van. Je kunt er natuurlijk ook blokjes van snijden.
Als je de cake in de koelkast bewaart met plasticfolie er over, krijg je een mooie stevige en compacte cake.

Mmm, de mijne is op, maar bij het zien van de foto wil ik er zo weer één maken!

Lekker snel klaar voor als je even iets bij de thee wilt hebben.


Zo maak je hem;

Nodig 
200 gr boter
1 winterpeen, dun geraspt
150 gr kristalsuiker
2 eieren
mespunt zout
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl maagzout/ natrium-bicarbonaat
1 tl kaneel
125 gr rozijnen

100 roomkaas (Philadelphia)
1,5 el poedersuiker
1 tl vanille aroma 

Verwarm de oven op 175 graden.
Smelt de boter in een steelpan. Als de boter gesmolten is, haal de pan van het vuur en meng met de suiker, wortelrasp, eieren, kaneel, zout en maagzout. 
Zeef het bakmeel boven het mengsel en meng met een pollepel. Voeg de rozijnen toe en meng nog eens goed door.

Vet de cakevorm in en giet het beslag er in.
Zet in de oven en bak in 45 minuten gaar.
Controleer door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

Maak ondertussen de cream cheese frosting.
Roer de roomkaas los met een vork. Voeg de poedersuiker en het vanillearoma toe en roer door. Proef of de smaak goed is en voeg eventueel meer vanille of suiker toe.

Laat de cake afkoelen in de bakvorm en stort voorzichtig op een bord. Besmeer de bovenkant met een rond mes/ spatel met een dikke laag van de cream cheese frosting.
Dek af met plasticfolie en zet in de koelkast weg tot gebruik.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen