maandag 4 april 2016

Haver-appelblokjes (koekjes)


Uit het boek 'Een appel per dag' maakte ik deze krokante haverblokjes.

Het boek is een prachtig boek dat alleen over recepten met appel gaat. Je moet dan denken aan zoete gerechten, meestal appeltaart - in welke vorm dan ook.
Er wordt uitleg gegeven over verschillende appelrassen en waarvoor je ze het beste kunt gebruiken. Een fantastisch boek voor de appeltaart-fanaat!

De krokante haverblokjes zijn blokjes uit een soort plaatcake. De smaak is friszuur en ze hebben een stevige bite vanwege de havervlokken. Erg lekker als tussendoortje of voor bij de thee!

Zo maak je ze;

Nodig

200 gr boter
125 gr havervlokken
200 gr bloem
1 snuf zout
1 tl bakpoeder
1 snuf kaneel
1 snuf nootmuskaat
3-4 appels (Jonagold of Reine des Reinettes)
sap van 1 citroen
100 gr rozijnen of mix van gedroogde vruchten
40 gr gemengde ongezouten noten
5 el rodebessenjam
vierkante bakvorm


Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Vet de bakvorm in met boter.

Laat de boter zachtjes in een pan of in de magnetron smelten. Voeg de havervlokken, bloem, suiker, zout, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat toe. Meng alles, schep ongeveer drie kwart in de bakvorm en druk aan met een lepel.

Schil de appels, besprenkel ze met wat citroensap en rasp ze met een grove rasp.

Spreid de geraspte appel samen met de rozijnen uit over de havervlokken-bodem. Verdeel de rest van het havervlokkenmengsel er overheen. Verdeel hierna het notenmengsel uit over het havervlokkenmengsel zonder het aan te drukken.

Zet 1 uur tot 75 minuten in de oven.

Laat na het bakken volledig afkoelen. Verwarm de jam in een pan of in de magnetron. Voeg de rest van het citroensap toe en spreid de jam uit over de havertaart.

Laat afkoelen en snij in blokjes.


Bekijk ook de andere website: http://www.aboutfoodandfashion.com/
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen