woensdag 13 april 2016

De makkelijkste en lekkerste Hollandaise saus (voor bij asperges)




Het is binnenkort weer aspergeseizoen! En wat is er dan lekkerder dan een verse Hollandaise saus over de asperges?

Ik heb nooit geweten dat het maken van Hollandaise saus zo makkelijk was.
En ik wist ook niet dat Hollandaise saus zo lekker is.

Deze saus is goddelijk en binnen twee tellen gemaakt.

Je kunt hem over de asperges doen of over vis of een gepocheerd eitje. 
Eigenlijk kun je hem overal bij eten, zo lekker is 'ie.

Het geheime wapen is je blender. Die klopt de saus voor je binnen no time.
Ik heb het recept van Koken met Karin. Zij laat in een filmpje zien hoe makkelijk het is.

Zo maak je hem;

Nodig

2 eigeel
1 el citroensap
1 el witte wijnazijn  
100 gr boter
zout, peper

Klop de eigelen met wat zout en peper in de blender (of keukenmachine) 1 minuut.
Verhit het citroensap en azijn in een steelpan. Giet de hete vloeistof in een dunne straal bij de eigelen in de blender terwijl deze draait.

Proef even! Ja, dat smaakt echt goddelijk...

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen