dinsdag 29 maart 2016

Gemarineerde feta met tzaziki


Dit is een lekker borrelhapje.
De feta marineer je - wat eigenlijk betekent dat je lekker wat verse kruiden toevoegt en eigenlijk gelijk al kunt aanvallen.

Maar nog lekkerder is het als je het een paar uur de tijd geeft om in te trekken.

Wanneer je het op tafel zet, doe er dan verse tzaziki bij. Want het is echt heaven om de feta lekker in de tzaziki te dippen voor een extra romige smaak. Zo doe ik het altijd!

Zo maak je het:
blok feta of witte kaas, 200 gram
1/2 teentje knoflook, geperst
gedroogde oregano
gedroogde peterselie of héél fijngehakte verse peterselie
2-3 el goede olijfolie
verse peper

tzaziki
6 el Griekse yoghurt
1 teen knoflook, geperst
1 el goede olijfolie
stukje komkommer (2 cm), geraspt
1 tl gedroogde dille
peper, zout

Snij het blok witte kaas in blokken van 2x2 cm en doe in een schaal.
Pers het halve teentje knoflook er over uit. Bestrooi de blokjes met de oregano en peterselie, totdat ze bijna helemaal bedekt zijn.
Overgiet met de olijfolie en geef een draai met de pepermolen. Roer voorzichtig door elkaar en zet afgedekt en gekoeld weg tot gebruik.

Doe de yoghurt in een kom. Pers de knoflookteen er boven uit. Knijp de komkommer goed uit met je hand, zodat het meeste vocht er uit is. Meng door de yoghurt. Doe vervolgens de gedroogde dille en olijfolie erbij. Doe een héél klein beetje peper en zout erbij om het op smaak te brengen.
Zet gekoeld weg tot gebruik. 

Bekijk ook de nieuwe website: http://www.aboutfoodandfashion.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen