maandag 23 november 2015

De hamburgers bij Hudson in Almere
Met onze hamburger-obsessie zijn we eens gaan proeven bij Hudson Bar & Kitchen, een Amerikaans-geinspireerd restaurant dat vorig jaar haar deuren opende in Almere.

Het restaurant bevindt zich in het centrum van Almere en heeft een rustieke look, met veel hout. Het thema is overwegend Western, met leren fauteuils en grote bizonkoppen aan de muur. 
De bar is het centrale middelpunt waar je cocktails kunt bestellen. 
Grappig zijn de bekende Hudsons die op de muur afgebeeld staan. Denk aan Hudson Hawk, Kate Hudson en Rock Hudson. Waarnaar trouwens op de menukaart twee gerechten vernoemd zijn.

De burgers op de kaart zien er goed uit. Ik bestel een hamburger met blue cheese en bacon en manlief gaat voor de ribeye.
Verder bestellen we vooraf brood met 'Mexicaanse' aioli en nachos uit de oven.

Over beide voorgerechten kunnen we niet enthousiast zijn. De aioli is dun en smaakt naar cocktailsaus/slasaus vermengd met chilisaus. Het heeft in de verste verte niets weg van volle, romige aioli met onmiskenbare knoflooksmaak.
De nachos uit de oven missen overdadige toppings, zoals we gewend zijn bij de Mexicaan. Wij moeten het doen met droge chips met beetje rode salsa er op. 
Beide voorgerechten missen passie voor echt lekker eten.

Maar de hamburger is een goede keus. Deze burger is zo lekker, dat ik hem bijna naar binnen schrok.
Hij is lekker sappig en rosé, precies zoals ik hem besteld heb. De blue cheese saus is pittig en romig en combineert goed met de bacon. Het hamburgerbroodje is knapperig gegrild en heeft zowel sesam- als maanzaadjes.

Ook de ribeye van manlief is precies goed, met een perfecte rosé garing en heerlijke grillsmaak. Bij de ribeye zit een zachte, maar kruidige marinade/ saus.

De friet is bijzonder; het lijken omgekrulde aardappelschijfjes. Die krijg je in een staande puntzak.

Voor de hamburger kom ik terug!

Dit restaurant kan ik echt aanraden voor een lekkere hamburger. Geef specifiek aan dat je hem sappig en rosé wil hebben en ga voor de 'grote' versie. Dit formaat is precies wat je van een hamburger verwacht. Neem er een lekker wijntje of biertje bij en je zit goed. 

Je vindt Hudson Bar & Kitchen in de Citymall van Almere op Belfort 2.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten