donderdag 8 oktober 2015

Pittige easy kokossoep


Deze soep is inmiddels een favoriet die regelmatig bij ons op tafel komt.

Ten eerste is hij favoriet omdat hij lekker snel en makkelijk te maken is, met weinig ingrediënten. Ten tweede omdat hij lekker vullend en vooral pittig is. Vullend door de udon-noodles en pittig dankzij de rode peper. 
Je zou het bijna een Thaise soep kunnen noemen, vanwege de Thai green curry kruiden.

Udon-noodles zijn dikke, witte noodles. Je kunt ze AH kopen. Als je ze 10 minuten kookt, kun je ze in de soep doen. Na een dag worden ze nog dikker! Superlekker.

En als je soep overhoudt, kun je hem makkelijk de volgende dag nog een keer eten. Dan is hij nog lekkerder. Misschien moet je dan wat overgebleven kokosmelk of gewoon water toevoegen om hem wat dunner te maken.

Zo maak je hem;

Nodig voor 3
1 kleine paksoi, in grove stukken
1/2 rode peper, fijngesneden
stuk gember 3 cm, geschild en fijngesneden
1 bosje udon noodles van 80 gram (AH)
blikje/ pakje kokosmelk
900 ml groentebouillon
1 hardgekookt ei per persoon
Thaise green curry kruiden (Jonnie Boer) 
1 teen knoflook, fijngehakt 
2 tl citroensap
evt. handje ongezouten pinda's 

Hou de witte en groene gedeelten van de paksoi apart van elkaar.

Volg de instructies op de verpakking udon-noodles en kook ze gaar. Meestal duurt dit 10 minuten. Vervolgens giet je ze af in een zeef.

Verhit in een soeppan een beetje olijfolie en bak de rode peper, gember en knoflook kort aan tot ze beginnen te ruiken.
Voeg de bouillon en kokosmelk toe en vervolgens de witte gedeelten van de paksoi.
Laat op zacht vuur 10 minuten koken.

Voeg de laatste 2 minuten de groene gedeelten van de paksoi toe, samen met twee theelepels (of meer) green curry kruiden. Doe een drupje citroensap bij de soep (2 theelepels).
Proef of de soep op smaak is en voeg eventueel meer kruiden, zout of peper toe.

Doe de gekookte udon-noodles in de soep.
Serveer met een gehalveerd ei en bestrooi eventueel met pinda's




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen