donderdag 15 oktober 2015

Een Amerikaanse in Parijs

Dit is een nieuw kookboek over de Amerikaanse keuken.
En daar verschijnen er niet veel van. Dat was een reden waarom ik er zo blij mee was.

Want dit boek bevat 100 authentieke Amerikaanse recepten. Dan moet je echt denken aan de american classics, zoals pancakes, hamburgers, hotdogs, cookies.

We weten in Nederland wel ongeveer hoe je ze moet maken en we hebben prachtige culinaire varianten, maar het is ook eens leuk om the real deal hebben, zoals het zou moeten smaken. En dat vind je exact in dit boek.

Auteur Carrie Solomon is culinair fotografe. Ze verleende medewerking aan enkele kookboeken en schreef ook een eigen kookboek. Ze trakteert haar gasten in pop-up restaurants rond het thema American food in Parijs en Trouville.

Helaas begrijp ik het 'in Parijs'-gedeelte in de titel niet zo. De mooie, blonde Amerikaanse mag dan wel in Parijs wonen, maar dit kom je in het boek eigenlijk nergens tegen.
De foto's laten een vrolijke Carrie in Amerika zien, compleet met Amerikaanse westernhoed.

Dat mag de pret niet drukken. Het 'in Parijs'-gedeelte interesseert me toch niet zo. Ik ga voor het Amerika-gedeelte. Na het eerste hoofdstuk 'Ontbijt en brunch' ben ik al geinspireerd om Amerikaanse pannenkoeken te maken. Er staan heel wat verschillende pancakes recepten in.
Maar ook de overige hoofdstukken wakkeren mijn kooklust aan. De gepaneerde uienringen, aardappelsalade, cobbler en nog meer recepten doen mij watertanden en brengen mij weer terug naar mijn fijne tijd in Amerika. Het mooie is, dat je de meeste dingen wel in huis hebt, dus zou je in principe zo de keuken in kunnen duiken.

De recepten zijn eenvoudig en dit boek zou dan ook heel geschikt zijn voor de jonge, beginnende kok. Want wie begint zijn kookervaring nu niet met pannenkoeken, macaroni (and cheese) en hamburgers? Bijna iedereen toch?

Maar ook voor gevorderden, eetliefhebbers en kookboeken-fans die niet terugdeinzen voor calorierijk eten is dit een heel leuk boek.

Elk hoofdstuk heeft een inleiding die informatief is en bijna elk recept heeft een anekdote of weetje over de herkomst of variatie op het recept.

Ik vind dit een inspirerend en fijn boek, waarin de belangrijkste klassiekers aan bod komen; crabcakes, meatloaf, pumpkin pie, macaroni and cheese, clam chowder, fried onion rings, coleslaw. Loopt het water je al in mond? Bij mij wel!

Dit leuke, vrolijke boek bestaat uit 5 hoofdstukken: Ontbijt en brunch, Sandwiches, Soepen en salades, Diner en Desserts. 
Het is kleurrijk met vrolijke fotografie en telt 224 pagina's. Achterin staan Amerikaanse producten die in sommige recepten gebruikt worden, gevolgd door wat eet-adressen met de bijbehorende websites.

Een Amerikaanse in Parijs- 100 authentieke recepten- van Carrie Solomon is van uitgeverij Lannoo en kost € 22,50


Geen opmerkingen:

Een reactie posten