dinsdag 7 april 2015

Zoete aardappelsoep met spekjes en room




Deze zoete aardappelsoep valt echt onder de noemer comfort food.

De zoete aardappel zorgt natuurlijk voor een zoete smaak, maar de pittige spekjes zijn een lekkere zoute tegenhanger. Een schepje creme fraiche maakt het helemaal af.

Je hebt niet gek veel nodig en het duurt niet lang om te maken.
Een aanrader voor lekker op de bank of wanneer je mensen te eten krijgt, bovendien zit zoete aardappel vol met vitaminen!

Zo maak je hem;

Nodig
olijfolie
1 ui, gesnipperd
500 gr zoete aardappel, geschild en geraspt
200 gr prei, het witte gedeelte fijngesneden
600 ml kippen- of groentebouillon
100 ml kookroom
2 el grove mosterd
200 gr gerookte spekreepjes
bieslook
creme fraiche

Verhit de olie en fruit de ui ongeveer 5 minuten.
Doe de zoete aardappel en prei erbij en laat kort meebakken.
Giet vervolgens de bouillon en kookroom erbij en laat de soep 10 minuten koken.

Wanneer de aardappel zacht is de soep pureren met de staafmixer.

Het kan zijn dat de soep erg dik is. Je kunt dan wat kokend water toevoegen om de soep dunner te maken.
Voeg de mosterd toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Laat de soep goed doorwarmen.

Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de soep met een schep creme fraiche en gebakken spekreepjes. Bestrooi met wat fijngehakte bieslook. Zorg dat de soep goed heet is!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten