woensdag 18 maart 2015

Must Eat NLAls je een foodie vriend zou hebben en je zou hem om advies vragen voor lekkere eetadressen, hoe zou hij dat aan je mailen of schrijven?

Dat gevoel kreeg ik toen ik het boek Must Eat NL las.

Het boek is een opsomming van auteur Luc Hoornaert's favoriete eetplaatsen. 

Van toprestaurants tot snackbars en viskramen. Luc Hoornaert wilde ze graag voor je samenvatten in het boek en schrijft dit op een aangename en persoonlijke wijze, zoals een vriend het voor je op papier zou zetten wanneer je hem om advies vraagt.

Elke culinaire plaats die Luc beschrijft heeft iets gemeen met de andere, ze werken alle met topingrediënten, ambachtelijkheid en toewijding.

Luc beschrijft soms zijn eerste ervaring met het betreffende restaurant of geeft een stukje biografie over de kokende chef. Erg leuk om te lezen, vooral als je er zelf ook eens bent geweest.
En anders raad ik je aan om met het boek onder je arm eens op pad te gaan naar de fijne adressen.
Nog beter, download de app met behulp van het boek en je hebt de culi-adressen op je telefoon zitten.

Het grootste gedeelte bestaat uit Amsterdamse adressen, dus zou ik je adviseren daar naartoe te gaan.

Aan welke adressen moet je denken die er zoal in het boek staan?
Bijvoorbeeld; Albina, Surinaams afhaalcentrum in Amsterdam, Brandt & Levie met hun worsten op de markt van Amsterdam, Vis-deli Simonis Aan De Haven in Den Haag of Bierhandel De Pijp in Rotterdam. Ook Zeeland, Groningen, Utrecht, Tilburg en Eindhoven komen aan bod.

Auteur is Luc Hoornaart is al meer dan 25 jaar actief in de gastronomie en levert de zeldzaamste Japanse producten aan een uitgebreid spectrum van internationale chefs die staan voor kwaliteit.

Must Eat NL is geschreven door Luc Hoornaart, is van uitgeverij Terra Lannoo en kost 
€ 24,99

Geen opmerkingen:

Een reactie posten