maandag 23 maart 2015

Erwtjespuree met knoflook van Nigella Lawson

Ik vond tussen mijn omvangrijke verzameling kookboeken een dvd van Nigella Bites
Erg leuk om weer eens te zien en de recepten was ik al lang weer vergeten. Nigella is nog piepjong, maar even mooi als ze nu nog steeds is.

Op de dvd maakt ze ook doperwtjespuree. Echt een goed idee!
En als je bekend bent met Nigella haar kookstijl, weet je ook dat dit in een handomdraai op tafel staat.

De smaak is lekker zoet en heeft een vleugje knoflook. Ook wordt hij een beetje fris en romig door een flinke toevoeging van creme fraiche. Een bijzondere en lekkere combi.

Je kunt de puree mooi als een torentje serveren door een kookring of een andere vorm te gebruiken.
Of je schept het gewoon op de borden net als Nigella en ik!

Lekker met zelfmaak-friet en tomaatjes uit de oven!

Zo maak je het;

Nodig
pak diepvriesdoperwten, ong. 400 gr
3 tenen knoflook
beker creme fraiche
paar takjes bieslook, gehakt

keukenmachine of blender

Zet een pan water op en doe de gepelde knoflooktenen in het water.
Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.

Doe vervolgens de bevroren doperwten erbij en laat koken tot ze beetgaar zijn. Dit duurt een minuut of 9.

Spoel de doperwten af onder de koude kraan en doe ze in de keukenmachine. De knoflooktenen moeten gewoon mee in de keukenmachine.

Voeg een 4 eetlepels creme fraiche toe en pureer het geheel tot je een mooie puree hebt.

Als je van stukjes houdt, kun je eerder stoppen met pureren. Je kunt ook doorgaan tot je een gladde puree hebt.

Breng de puree op smaak met zout en peper en voeg eventueel wat meer creme fraiche toe.

Bestrooi met wat fijngehakte bieslook. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten