woensdag 19 februari 2014

De lekkerste cannelloni ooit (met gehakt en champignons)

 
Deze foto uit mijn Delicious vond ik toch ietsje mooier dan de mijne.
 
En het is misschien een beetje (te) laat, maar als je op zoek bent naar liefde op een bordje, dan is dit het juiste gerecht.
Want ik heb een heleboel pasta's gemaakt en een heleboel sauzen, maar deze wint het echt!
 
De truc zit het in het fijnmalen van de saus. De saus wordt zo fijn! Het kan bijna niet professioneler! Ik weet zeker dat ik hem wel eens zo in een restaurant gegeten heb.
 
Het is super smaakvol vanwege de kastanjechampignons die door de saus gaan.
En de simpele, smaakvolle tomaten-roomsaus saus die je er overheen giet is binnen een paar minuten klaar.
 
Probeer deze echt eens een keer! Hier word je echt heel blij van!
 
Nodig
2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
4 tenen knoflook, gesnipperd
400 gr gehakt
1 tl rozemarijn
1 tl gedroogde salie
1 tl tijm
250 gr kastanjechampignons, in stukken
1 tl tomatenpuree
250 ml rode wijn
300 ml creme fraiche
lasagnevellen of cannellonibuisjes
1 blik tomatenblokjes, 400 gr
50 gr Parmezaanse kaas
1 el fijngesneden peterselie
 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig.
Draai het vuur hoger en bak de gehakt erbij. Hierna de kruiden en champignons erbij. Roerbak 6-8 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree en rode wijn toe en koken tot de wijn verdampt is.
Breng op smaak met peper en zout.
 
Zet ondertussen een pan water op om de lasagnevellen in te koken.
 
Doe de gehaktsaus in een keukenmachine en pulseer 2-3 keer tot je een fijnere saus hebt. Voeg 3 eetlepels creme fraiche toe en pulseer nogmaals tot een dikke pasta.
 
Doe de lasagnevellen of cannellonibuisjes in het kokende water een laat een paar minuten zachtkoken. De lasagnevellen zul je in etappes moeten koken, anders gaan ze aan elkaar plakken in de pan.
Leg ze daarna op een bord, niet op elkaar! Om plakken te voorkomen.
 
Vul de lasagnevellen door 'worstjes' te vormen. Je kunt ze in de breedte of in de lengte vullen. Als je cannellonibuisjes gebruikt, vul je die met de saus.
Rangschik de gevulde cannelloni in een ovenschaal.
 

 
Gebruik nogmaals de koekenpan om de saus te maken; doe de rest van de creme fraiche samen met het blik tomatenblokjes in de koekenpan en breng op smaak met zout en peper.
 
Giet de saus over de cannelloni heen.
Bestrooi met Parmezaanse kaas en peterselie.
 
Zet in de oven voor 30 minuten.
 



Bekijk ook het nieuwe blog: www.aboutfoodandfashion.wordpress.com  !



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen