vrijdag 22 juni 2012

Test: Chio Tortilla Rolls


Wij hebben hem getest, de nieuwe Chio Tortilla Rolls in de smaak Sweet Chilli.

Tijdens de Oranje-wedstrijden is het onvermijdelijk om geen zoutjes op tafel te hebben en wij hadden bovenstaande neergezet om tijdens de wedstrijd op te knagen.

Dit is een erg lekker zoutje. De smaak is erg pikant, dus ik serveerde er een schaaltje creme-fraiche bij om in te dippen. (afkoelen van de tong)

In tegenstelling tot normale tortilla-chips en Bugles hebben deze maischips een gladde structuur. Dit geeft een lekkere krokante bite en een ander mondgevoel dan bij gewone tortillachips! En doordat ze opgerold zijn, is de krokante bite extra krokant.

Wij vonden hem dus erg lekker. De andere smaak, Sour Cream, hebben we nog niet getest. Er zit helaas niet veel chips in de zakjes!

Ik denk dat een frisse (milde!) rode salsa ook erg lekker is om mee te dippen.

Een snelle rode salsa maak je zo, met spullen die je meestal wel in huis hebt:


Nodig:

pakje tomatenpassata
1 tomaat
klein uitje
klein stukje paprika
knoflookpoeder
zout en peper
voor spicy-variant; jalapenopepers uit potje

Snijd de tomaat en paprika in kleine blokjes, snijd de ui zeer fijn (grote stukken ui zijn niet lekker!)
Giet er voldoende passata erbij zodat je een goedgevulde salsa hebt. Breng op smaak met de knoflookpoeder, zout en peper. Ik gebruik altijd veel knoflookpoeder.
Als de salsa even staat, lijken de tomatenblokjes de passata op te zuigen. Je moet er dan gewoon wat passata aan toevoegen, dan wordt de salsa weer dunner.
Voor een spicy salsa doe ik er altijd fijngesneden jalapenopepers uit een potje bij.

Deze saus kun je ook over een wrap lepelen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten