Mini-kaneelbroodjes in bite-size formaat! |
Je gebruikt het kant en klare croissantdeeg dat in de winkel te koop is.
Als je de volledige rol gebruikt, krijg je grote broodjes. Gebruik je deeg dat voor 2 croissants bedoeld is, dan krijg je bovenstaande mini's.
Zo maak je ze;
Nodig
rol croissantdeeg
1 el suiker
1 tl kaneel
poedersuiker
water
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg uit en plak de voorgesneden lijntjes aan elkaar met je vingers.
Meng de suiker met het kaneel en strooi over de lap deeg.
Rol nu strak op en snijd dunne plakken van de rol. Het lijken nu net sushi-rolletjes.
Leg ze op hun kant, zoals een koekje, op bakpapier en bak ongeveer 15 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.
Meng ondertussen wat poedersuiker met een drupje water, zodat je een glazuur krijgt.
Als de broodjes afgekoeld zijn, maak dan strepen van glazuur er overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten