vrijdag 7 april 2017

Pannenkoekjes uit de oven met spinazie en blauwe kaas

Pannenkoeken lenen zich perfect om te vullen en daarna in de oven te bakken. Zo maak ik wel eens Italiaanse pannenkoekjes met ham en mozzarella uit de oven. Overgoten met bechamel-kaassaus. Heel machtig maar heaven on a plate!

Een variant op die pannenkoekjes zijn de pannenkoekjes met spinazie, prei en schimmelkaas.
Ook hierover gaat een bechamelsausje met wat kaas.

Het proberen waard en ongemerkt krijg je toch nog een flinke dosis vitaminen van de spinazie binnen.

Nodig voor 4
1/3 pak pannenkoekmeel
1 ei
melk
snuf zout
1 tl gedroogde oregano
3 handen verse spinazie
1 teen knoflook, gehakt
1 prei, gehalveerd en in dunne ringen
100 gr gorgonzola, in blokjes
1 el boter
1 el bloem
200 ml melk
handje geraspte kaas 
snuf nootmuskaat

Maak pannenkoekbeslag door het meel te mengen met het ei en genoeg melk voor een dun beslag. Voeg een snuf zout en oregano toe.
Verhit een koekenpan en laat boter smelten. Bak dunne pannenkoekjes, minimaal 1 per persoon.
Verhit ondertussen olijfolie in een andere koekenpan en bak de knoflook en prei  3 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken in de pan. Laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten smoren met het deksel op de pan.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg in een ovenschaal een pannenkoek en schep op één helft een laagje van de spinazievulling. Leg wat blokjes gorgonzola op de vulling. Vouw de pannenkoek dubbel en nogmaals dubbel. Je hebt nu een driehoek-zakje.
Doe dit ook met de rest en leg dakpansgewijs neer.

Maak de bechamelsaus. Smelt in een steelpan een eetlepel boter en roer een eetlepel bloem er doorheen. Laat even garen, ongeveer 30 seconden. Voeg scheutjes melk toe en blijf met de garde kloppen, steeds tot de saus dikker wordt. Doe de geraspte kaas erbij en roer tot deze helemaal gesmolten is. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Overgiet de ovenschaal met de bechamelsaus en zet de schaal in de oven. Bak 15 minuten tot ze goudbruin kleuren.



Bezoek ook de andere website  www.aboutfoodandfashion.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten