maandag 20 februari 2017

Knapperig en gezond: Vietnamese Pho


Ze zeggen wel dat pho het nationale gerecht van Vietnam is. Het is bouillon op basis van kip of rund, gevuld met rijstnoedels (mihoen) en verse groenten en vlees.
Deze laatste ingrediënten worden op het laatste moment toegevoegd, zodat de groenten crunchy blijven en het vlees mals.

Ik probeerde het en was verrast! Deze pittige en aromatische maaltijdsoep is vullend en hartverwarmend. Lekker wanneer het koud is buiten.

Het is niet moeilijk te maken en je krijgt een flinke dosis vitamines binnen door de verse gember, broccoli, koriander en bosui. En natuurlijk kun je zelf kiezen welke knapperige verse groenten je er aan wilt toevoegen!

Zo maak jij het ook;

Nodig
1,5 rundvleesbouillon
1 el sojasaus
4 cm verse gember, geschild en in plakjes
2 kruidnagels
1 steranijs
3 tenen knoflook, in plakjes
1 kaneelstokje
100 gram gekookte mihoen (bewaar onder koud water tot opdienen) 
2 el vissaus
200 gr biefstuk, in dunne plakjes
1 broccoli in roosjes
1 rode peper in ringetjes
1 handje korianderblaadjes
2 bosuien, in ringetjes

Verhit de bouillon in een soeppan en voeg de sojasaus, gember, kruidnagels, steranijs, knoflook en het kaneelstokje toe.
Laat 40 minuten pruttelen op een lage stand.
Kook intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de bouillon door een zeef, zodat alleen de vloeistof overblijft.
Schenk de bouillon terug in de pan, voeg de vissaus, broccoli en biefstuk toe en laat 3 minuten koken in de bouillon. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de mihoen over de kommen en schep de bouillon er bovenop. Garneer met koriander, bosui en naar smaak ringetjes rode peper.




Bezoek ook www.aboutfoodandfashion.com 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten