Wat moet je doen met een krat vol zelfgeplukte appeltjes?
De mijne zijn klein, fris en zuur! Je eet ze dus niet zo op, tenzij je daar van houdt natuurlijk.
Ik besloot appelcompote te maken en dat was verbazingwekkend makkelijk.
Maar het resultaat was ook verbazingwekkend lekker!
Zo maak je het;
Nodig
zure appels
suiker
water
kaneel
citroensap
Ik gebruikte er niet zoveel in één keer, ongeveer een pond aan kleine appeltjes.
De hoeveelheden suiker en kaneel is een kwestie van smaak en proeven.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
Snij de appels in gelijke stukken en besprenkel met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
Doe een bodempje water in een pan (ongeveer 50 ml is genoeg).
Doe de appelstukjes in de pan, samen met twee eetlepels suiker.
Voeg een theelepel kaneel toe. Hussel alles door elkaar en zet het vuur aan.
Breng het water aan de kook en laat de appels tot moes koken op laag vuur. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
Roer af en toe met een pollepel, zodat de stukjes appel stuk gaan en er niets aan de bodem gaat plakken.
Haal de pan van het vuur als de appelstukjes lekker zacht zijn en een groot gedeelte tot moes is gekookt.
Laat afkoelen of eet warm op!
Wil je appelmoes in plaats van compote?
Doe het dan in een zeef en wrijf door de zeef heen.
Natuurlijk kun je meer of minder suiker en kaneel toevoegen, naar smaak.
Hou er rekening mee dat de compote/ moes bruin wordt van de kaneel. Wil je dit niet? Laat dan de kaneel weg.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten