Wij gingen er vorige week een paar dagen tussenuit en het werd Brussel.
Deze culinaire stad van 2012 heeft genoeg te doen. En natuurlijk te bezichtigen en te proeven.
Wij bezochten wat standaard toeristische dingetjes en proeften hier en daar iets.
Zoals bijvoorbeeld de oesters (zie eerdere blogpost). Speciale koekjes van een oosterse patissier, heel veel chocolade en Belgische biertjes!
De Yves Saint Laurent tentoonstelling was leuk om te zien. Zijn werk vanaf de jaren 50 tot nu wordt er in de spotlights gezet. Van de schetsen tot het complete eind-ensemble is het te bezichtigen, met een muur vol YSL sieraden om te bewonderen.
Verder weten we nu alles van Kuifje, Suske en Wiske en Asterix en Obelix dankzij het MOOF (Museum Of Original Figures).
Hieronder wat leuke foto's.
Warme chocolademelk van de puurste chocolade (70%) dronken we bij Godiva.
Koekjes op honingbasis bij de oosterse patissier.
Bij de Yves Saint Laurent tentoonstelling
Eclairs zijn hot in Belgie, zelfs een bakblik en papiertjes hebben ze er.
Wij kochten Dolfin chocolade met kaneel, roze peper en groene thee.
Thee-robot en tongen-ophangrekje gezien bij een gadget-kookwinkel
Grote fles 'Trollenbier', een kruidig witbiertje. Die was erg lekker!
en scoorde een wollen hoed in een tweedehandswinkel
Ketchup pistool bij een grappige gadgetwinkel
Prachtig, maar ijskoud weer!
We aten oesters met witte wijn bij aan de bar bij de viswinkel
I look very Olivia Palermo in mijn nieuwe oversized teddyberenbontjas die ik kocht bij de tweedehandswinkel
Bijzondere theepotten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten