excuses voor de wazige foto! |
Dit toetje eten wij regelmatig. Ondanks de lelijke foto kun je van mij aannemen dat dit een heerlijk toetje is. De saus is zo ontzettend lekker!
Je kunt zowel gedroogde als verse dadels gebruiken.
Nodig voor 2 (of 3):
Flensjes
pannenkoekmix voor twee flensjes
1 ei
melk voor twee flensjes
klontje boter
Dadelsaus
100 ml slagroom
eetlepel schenkstroop
3 dadels
Houd ze warm door onder aluminiumfolie te leggen of tussen twee borden.
Snijd de dadels fijn. Doe de slagroom in een steelpannetje en doe de stroop erbij. Roer tot de stroop is opgelost. Doe de dadels erbij en laat de saus ongeveer 5 minuten pruttelen. Hoe langer hij opstaat, hoe dikker hij wordt. Voor de flensjes is een dunne saus gewenst. Je kunt hem eventueel zoeter maken door meer stroop toe te voegen.
Vouw de flensjes twee keer losjes dubbel en schenk er veel warme saus er overheen. Eet warm op.
Variatie: doe een bolletje vanille-ijs tussen de flensjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten