vrijdag 31 augustus 2012

Restaurant Zushi in Amsterdam

           

In dit restaurant kom ik al jaren, vanwege de goede sushi. Jippie! Vorig weekend ook weer!
Je zit aan een lopende band met sushi aan de bar en hoewel dit misschien ongezellig klinkt, valt het mij op dat alle stelletjes naar elkaar toe kruipen. Het geeft een soort intimiteit omdat je vlak naast elkaar zit. De koks staan in het midden de sushi vers te bereiden. Verser kan niet en dat proef je. Naast de sushi komen er ook teppanyaki en tempura voorbij. En kun je dishes van de kaart bestellen.
Helaas is dit restaurant niet goedkoop en gaan we er niet vaak naartoe. Des te meer is het een traktatie wanneer we gaan!

Zushi kijkt uit over de Amstel en zit even voorbij het Muntplein. Aan de overkant van de Amstel ligt Hotel l'Europe. Het is al vanaf 12.00 open en je kunt er zo naar binnen lopen. (Let op, s'avonds is het druk)
Zushi, Amstel 20, 1017 Amsterdam

donderdag 30 augustus 2012

Courgettesoep met ricotta en parmezaanse kaas


Mensen met een moestuin weten het; op dit moment zijn er courgettes in overvloed! En soms hele grote exemplaren.
Ik maakte er gisteren soep van en deed er een schep ricotta in voor een romig effect. Als je van fris houdt, doe er dan een schep creme-fraiche in.

Nodig voor twee personen:

1 kleine ui
2 tenen knoflook
1 grote courgette
1 blokje groentebouillon
olijfolie
staafmixer 
ricotta of creme-fraiche
parmezaanse kaas, strooibaar

Snij de ui en knoflook in grove stukken. Snij de uiteinden van de courgette af en snij hem in grove stukken. De schil mag er aan blijven, deze geeft later mooie donkergroene spikkeltjes in de soep.
Laat in een pan de olie warm worden en bak de ui en de knoflook glazig. Doe de courgette erbij en laat een paar minuten meebakken, totdat het wat zacht wordt. Schenk nu water in de pan, genoeg zodat de courgette net onder staat en doe het bouillonblokje erbij.. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Als de soep wat dik is, voeg dan wat water toe. Proef of er nog peper en zout bij moet.
Doe de soep in kommen of borden en schep een flinke eetlepel ricotta voorzichtig op het midden, of  creme fraiche als je van fris houdt. Strooi de parmezaanse kaas er overheen.

Variatie: ook lekker met reepjes gerookte kip er doorheen.


woensdag 29 augustus 2012

Over BBQ-etiquette en zalm met mangochutney

Van mijn Zuid-Afrikaanse connectie: zalm met pittige mangochutney!

Mijn Zuid-Afrikaanse collega A. wordt graag gezien als De Barbecuekoning. En ik heb het mogen testen; het is waar!
A. weet er alles vanaf. Van houtsnippers tot het gebruiken van maiskolven in plaats van kolen.
Ook meet A.de temperatuur waarbij je iets op de grill kan leggen.
Nou ja, wanneer hij het op de grill kan leggen!  Er is namelijk een ongeschreven barbecue-etiquette waarbij het not-done is als iemand zomaar iets op de barbecue legt, zo vertelde hij. Die taak is voorbehouden aan de host, de gastheer.  Evenals het omdraaien van het vlees, of sterker nog - het überhaupt bemoeien met barbecue-zaken. Er zijn zelfs you-tube filmpjes die hier over gaan, hieronder een hilarische!

Dat ‘meten’ van de temperatuur doet hij door zijn hand boven de grill te houden en ondertussen het aantal seconden te tellen (?). Hij houdt een bepaalde volgorde aan met wat als eerste op de grill kan en wat er als laatste op kan. Zelfs bij het inkopen van het vlees houdt hij daar rekening mee.
A. vertelde dat hij in Zuid-Afrika hij een soort baars met honing en een pittig kruid maakte, voor op de barbecue.  En voor de barbecue hier in Nederland  kocht hij zalm en pikante mangochutney van Patak’s. Door de chutney op de zalm te smeren en in folie te verpakken, hadden wij een heerlijke pittige zalm, geïnspireerd op zijn Zuid-Afrikaanse versie!
Afgelopen weekend wilde ik het thuis ook maken en vroeg hem nog eens om de instructies, hoe het nu precies zat met de temperatuur en de baktijd. En omdat het taaltje altijd zo grappig is heb ik het antwoord even bewaard, dit antwoord mailde hij mij terug:
Ik had niet echt een tijd aan gekoppeld, deed het op gevoel maar als jij het zou willen doen dan wacht jij tot jij jou hand boven de vuur kunnen houden voor laten wij zeggen 7 seconden. Dan doen jij hem op de vuur.
Let goed op dat de folie overal lekker dicht zit.
Dan laat jij hem maar meebakken tot jij klaar bent met je overige vlees, tja licht dan ook weer hoeveel jij te bbqén heeft. Ik zou zeggen laat hem in ieder geval ff een halfuur lekker braden, dan kun jij controleer door de folie even open te maken en te controleer of hij goed doorgebakken zijn. Tja ik heb niet echt een recept, doen alles op gevoel!’
En zo maakte ik het;

Nodig voor twee:
1 zalmfilet op de huid, genoeg voor twee personen
Potje Patak’s Mangochutney (AH, Vomar)
Aluminiumfolie
Olijfolie
Peper en zout
Besmeer de zalm met een dikke laag mangochutney. Scheur een stuk aluminiumfolie af en besmeer de binnenkant met olijfolie. Leg de zalm er in en bestrooi met wat zout en peper. Vouw de folie dicht en laat een uur marineren.
Bak ongeveer 20 minuten op de barbecue en controleer of het al gaar is. Laat een groter of dikker stuk zalm langer bakken.


dinsdag 28 augustus 2012

Zelf gedroogde chilivlokken maken


Heb je een peperplantje? Maak zelf gedroogde chilivlokken!

Mijn peperplantje geeft veel pepertjes, meer dan ik gebruik. Dus leg ik de pepers op de fruitschaal, waar ik ze laat drogen.
Dit duurt nog best lang! Pas na een paar weken zijn ze helemaal uitgedroogd en zien ze er verschrompeld uit.
Niet weggooien! Je kunt ze nog steeds gebruiken.
Ik knip ze klein met de schaar en de chilivlokken doe ik in een kruidenpotje. Ik strooi nu regelmatig wat chilivlokjes over mijn gerechten en hoef ze niet meer te kopen!

maandag 27 augustus 2012

Kookboek: Under The Olive Tree

Het is alweer een oudje en hij stond al jaren op mijn verlanglijstje.
En Yes! Vorig weekend werd hij bezorgd, net op tijd om mee te nemen tijdens ons geplande boottochtje in het tropische weekend ; dit keer weer een prachtig boek van Manuela Darling-Gansser, Under The Olive Tree. Dat wordt lekker luieren op het water, vergezeld met wijn, picknickfood en dit heerlijke boek om in te lezen!
Ik had een paar weken geleden al het fantastische travel-and-food-boekWinter In The Alps’ gekocht. Daar was ik zó enthousiast over (zie oude blogpost) en vorige week bestelde ik vol enthousiasme weer een deel uit deze reeks. Ook dit keer de engelstalige versie, vanwege de mooie vormgeving. Ik wil ze allemaal verzamelen en het zou leuk zijn als ze allemaal dezelfde lay-out zouden hebben.
Tijdens het warmste weekend van het jaar heb ik er een groot stuk  van gelezen en het is een heerlijk boek.
Manuela Darling-Gansser schrijft over Lugano, waar in de tuin van haar ouderlijk huis een grote olijfboom staat, waaronder de familie op het terras vertoeft tijdens heerlijke lunches en diners.  Ze omschrijft de setting; het uitzicht over Lugano, de Zwitserse meren, de geur van de omgeving en natuurlijk het eten.
Naast Lugano neemt Manuela je mee naar andere plaatsen in Italië, Zwitserland en Sardinië, waar de familie een zomerhuis heeft.
Haar fijnste steden en plaatsen worden beschreven, waarbij de rode draad natuurlijk eten is. Ze vertelt over de fijne restaurants, markten en winkels en de daarbij horende gerechten. Dit is erg leuk voor als je zelf van plan bent om naar één van deze plaatsen te gaan.
De recepten in dit boek zijn overwegend Italiaans en ik maakte gelijk iets uit dit boek; de Pollo Capriccioso. (zie vorige blogpost) 


Pollo Capriccioso

Uit mijn nieuwe boek Under The Olive Tree maakte ik het volgende recept.
Het is een maaltijdsalade met lauwwarme kip.  Of kip op een bedje van sla. De kip is gemarineerd in citroen en kruiden en ligt op bedje van sla met limoensaus (of citroen).
 Ik serveerde er friejes bij.
Naar mijn mening  vond ik de smaak van de saus niet sprankelend genoeg, dus vervang ik de citroen in de saus voor limoen!

Nodig voor twee:
2 kipfilets
2 selderijstengels
2 wortelen
halve rode paprika
halve gele paprika
rucola
mayonnaise
pijnboompitjes
sap van 2 limoenen

marinade voor de kip
sap van 1 halve citroen
olijfolie, dezelfde hoeveelheid als het citroensap
2 tenen knoflook, gehakt
halve rode peper, in ringetjes
1 laurierblad, in stukjes
Maak de marinade voor de kip door alle ingrediënten te mengen. Leg de kipfilets er in en laat minstens 30 minuten marineren.
Bak hierna de kipfilets aan in een koekenpan totdat deze bruin zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Als de kipfilets bruin zijn, doe ze in een ovenschaal en laat nog 20 minuten in de oven gaar worden.
Snijd ondertussen de wortels en selderijstengels fijn en de rode en gele paprika in dunne reepjes. Doe alle groenten bij elkaar.
Schep ongeveer 4 eetlepels mayonaise in een schaaltje en meng het sap van twee limoenen erbij. Proef even of het niet te zuur is en of er wat zout bij moet.
Schep een klein beetje van de limoensaus door de gesneden groenten.
Bak de pijnboompitjes een beetje bruin in een koekenpan en laat afkoelen.
Als de kipfilet klaar is leg je ze op een bord om af te koelen. Snijd er daarna repen van. Bestrooi met wat peper en zout.
Doe een handvol rucola op een bord en leg daar de aangemaakte gesneden groenten op en daar bovenop de kip. Schep nu de limoensaus er overheen en als laatste de pijnboompitjes.
Deze maaltijdsalade vult enorm, maar serveer hem eventueel met aardappeltjes of frietjes.
Ben benieuwd hoe jij het vindt…

vrijdag 24 augustus 2012

Dadels (2); Flensjes met dadelsaus




excuses voor de wazige foto!

Dit toetje eten wij regelmatig. Ondanks de lelijke foto kun je van mij aannemen dat dit een heerlijk toetje is. De saus is zo ontzettend lekker!

Je kunt zowel gedroogde als verse dadels gebruiken.


Nodig voor 2 (of 3):

Flensjes
pannenkoekmix voor twee flensjes
1 ei
melk voor twee flensjes
klontje boter

Dadelsaus
100 ml slagroom
eetlepel schenkstroop
3 dadels

Maak eerst het beslag voor de flensjes met de ingrediënten voor de pannenkoeken. Laat de boter smelten en bak twee (of drie)dunne flensjes.
Houd ze warm door onder aluminiumfolie te leggen of tussen twee borden.

Snijd de dadels fijn. Doe de slagroom in een steelpannetje en doe de stroop erbij. Roer tot de stroop is opgelost. Doe de dadels erbij en laat de saus ongeveer 5 minuten pruttelen. Hoe langer hij opstaat, hoe dikker hij wordt. Voor de flensjes is een dunne saus gewenst. Je kunt hem eventueel zoeter maken door meer stroop toe te voegen.

Vouw de flensjes twee keer losjes dubbel en schenk er veel warme saus er overheen. Eet warm op.

Variatie: doe een bolletje vanille-ijs tussen de flensjes

Bananenmilkshake


Weer een lekker koel drankje; de ouderwetsche bananenmilkshake!

Mijn vriend maakte hem zo;

Nodig voor 1 groot glas:

2 bananen
ongeveer 200 ml melk
2 bollen vanille-ijs
3 ijsklonten
blender

Doe alles in de blender en mixen tot een schuimig geheel.
Simpeler bestaat niet!



woensdag 22 augustus 2012

Dadels (1); Chocoladedadels


Vorig jaar zaten we rond deze tijd van het jaar in Egypte. Ik had er een supermooie vakantie. Wat mij opviel was, dat de palmbomen er vol hingen met dadels. Het personeel van ons hotel had handige manieren om de dadels uit de hoge bomen te halen. Trossen vol werden geoogst!
Ik kocht deze week een kilo dadels in een mooi kartonnen doosje bij de supermarkt. Het doosje zag er uit als een oosters schatkistje en zat bomvol met de heerlijke zoete, zachte dadels.
Maar wat moet ik eigenlijk met zoveel dadels?
Geen idee, je kunt er een heleboel dingen van maken en dat ben ik dan ook van plan. Van mijn befaamde flensjes met dadelsaus tot de dadelbroodjes van bladerdeeg! En misschien vind ik ergens nog goede recepten.. 
Ik begon eerst met het maken van chocoladedadels. Die had ik een keer gezien bij onze Turkse supermarkt.
Ze zijn goed gelukt en erg simpel om te maken:
Nodig:
Grote reep (pure) chocolade
Dadels
Bakpapier
Smelt de chocolade au-bain-marie door water in een pan tot het kookpunt te brengen en zachtjes laten koken. Op de pan hang je een kom met chocolade. De kom mag het kokende water niet raken en de chocolade moet smelten. Haal de dadels er één voor één doorheen met een klein vorkje. Ik gebruikte een fonduevork. Leg ze te drogen op het bakpapier.
Omdat het erg warm weer was, heb ik ze in de koelkast hard laten worden.
Het zijn heerlijke dadelbonbons geworden met een knapperig laagje pure chocolade!

dinsdag 21 augustus 2012

Zelf maken: IJskoffie

Na een paar verschillende recepten geprobeerd te hebben, was dit de lekkerste! Ik vind ijskoffie een lekkere koele drank, die weer eens iets anders is dan frisdrank.

Zo maak je hem:

Nodig voor twee:

Geen vaste hoeveelheden, voor dit recept geldt: steeds proeven!

2 kopjes koffie, afgekoeld
slagroom
suiker
vanille essence of vanille likeur (Melody Crema Cataluna)
melk
chocoladesaus of cacao
ijsklonten

Klop de slagroom zeer stijf zonder suiker.
Maak de koffie op smaak met de suiker en een scheut vanille likeur. Proef om te kijken of er meer bij moet. Voeg een beetje melk toe.
Doe in hoge glazen ijsklontjes en giet de koffie er op. Doe de stijfgeslagen slagroom er bovenop en daarna de chocoladesaus of cacao.

Variatie 1: In plaats van melk en vanille likeur kun je een bol vanille-ijs in de koffie doen
Variatie 2: In plaats van chocoladesaus of cacao kun je chocoladehagel gebruiken
Variatie 3: In plaats van slagroom kun je melk opschuimen

Enjoy!

vrijdag 17 augustus 2012

Vis en papillotte van de BBQ

Wij zijn in het bezit van een 'buitenkeuken', een gasbarbecue met wokbrander en een kraantje met wasbakje.
Zo'n gasbarbecue is best handig, want je draait hem aan en kunt gelijk aan de slag gaan. In de zomer bak ik door de week dan ook regelmatig  het vlees op de barbecue, net zo makkelijk als binnen in de keuken. Of sta ik buiten te wokken. Er zit zelfs een spit bij en we hebben een pizzasteen en rookbakje erbij gekocht. 
Erg handig en smaakvol is vis en papillotte, heerlijke en gezonde vis gestoomd in een pakketje, zonder dat je hoeft te koken!
Je maakt van aluminiumfolie een pakketje dat ruim om het visje heen gevouwen wordt, de vis bakt en stoomt samen met de verse groenten in het pakketje.
Je kunt het leuk serveren aan gasten; de vis ziet er vers en sappig uit en de groenten behouden mooi hun felle kleuren. Ze lokken je om een hap te nemen en je mond te vullen met het sappige, gezonde en smaakvolle geheel. 
Normaal neem ik altijd ongemarineerde visfilets en gebruik ik standaard de drie-eenheid: knoflook, bosuitjes en een rood pepertje.
Maar gisteren kocht ik een visfilet in mosterdmarinade en heb ik de knoflook en het pepertje weggelaten en een takje rozemarijn toegevoegd. (foto’s)

Zo maak je het;
Nodig voor twee personen:
2 visfilets  (zalm, tilapia, schol, kabeljauw,pangasius)
1 teentje knoflook in kleine stukjes gesneden
2 bosuien
1 klein stukje rode peper, fijngesneden
olijfolie
peper en zout
dikke aluminiumfolie
BBQ

Scheur twee stukken aluminiumfolie af die groot genoeg zijn om de vis in te leggen en er een hoog pakketje van te vormen.
Smeer de aluminiumfolie in met olijfolie en leg de vis er op.
Snijd de bosuien in grove ringen, de knoflook in kleine stukjes en een klein stukje rode peper in kleine stukjes. Wees zuinig met de rode peper, want te pittig overheerst!
Doe de groenten op de vis en bestrooi met wat peper en zout.
Vouw nu opstaande randjes aan twee kanten en vouw de andere zijkanten naar elkaar toe, zodat je een tent-model krijgt. Zorg dat de zijkanten dicht zitten. Een kiertje hier en daar geeft niet, je mag het losjes vouwen.
Leg ongeveer 15 minuten op de barbecue.
Serveer eventueel een schijfje citroen erbij om er overheen te druppelen.
Je kunt het ook zonder pakketje in de koekenpan maken. Bak het visje in olie in de pan en doe de groenten er bovenop tijdens het bakken. Laat de vis niet te lang bakken, dan wordt hij droog en branden de groenten.
Lekker met een koud, mousserend roseetje!

donderdag 16 augustus 2012

Griekenland 6: Dagje Turkije, Turks fruit en Ice Coffee

Vandaag een dagje naar Turkije met de boot. Eenmaal aangekomen valt het ons op dat het er hier veel kleurrijker en levendiger uitziet en het is hier stukken warmer. Er zijn veel winkeltjes en restaurants. De Turkse gület-schepen liggen in de haven en geven de typische aanblik van een Turkse baai.


We kijken wat rond bij de winkels en eten hier en daar iets. We eten ergens in een straatje een dönner schotel. Lekker!
Er zijn winkeltjes die Turks fruit verkopen en de gekleurde blokken en rolletjes liggen mooi opgestapeld voor de etalageruiten. Een prachtig gezicht. Wij zijn helaas niet zo gek op Turks fruit en besluiten niks te kopen. (ik heb onlangs onze buit met doosjes Turks fruit die we kochten in de vakantie van 2010 weggegooid) Maar erg fotogeniek zijn ze zeker, net als de winkels die turkse tapijten verkopen...


In de middag bestel ik een iced coffee. Engels is een probleem hier en eerst is er verwarring over warme en koude koffie, maar uiteindelijk krijg ik een groot glas romige koffie met ijsklonten en een dikke laag schuim met chocoladestrepen er overheen. Dit is lekker! Ik neem mezelf voor om er binnenkort ook zelf een maken.
Later in de vakantie bestel ik er nog een, deze Griekse taverne maakt hem net even anders, maar ik doe er wel inspiratie van op over hoe ik de mijne in Nederland ga maken! Ze maken hem hier met een bolletje vanille-ijs en chocoladehagel bovenop het schuim. De hagelslag zakt overigens naar de bodem, maar met mijn rietje slurp ik ze alsnog op.
 Als ik volgende week terugkom ga ik op zoek naar een goed ice-coffee recept! Update van de ice-coffee volgt..

woensdag 15 augustus 2012

Griekenland 5: Griekse kruiden als souvenir

Voor mijn zus en mezelf nam ik griekse kruiden mee om zelf tzaziki, souvlaki en andere griekse gerechten mee te maken. Op de achterkant staan simpele receptjes!

Griekenland 4: Rhodos Honeyrum Liqueur


Dit speciale drankje uit Rhodos gaf ik mijn moeder kado. Ik heb geen idee hoe het smaakt, maar het ziet er heerlijk uit. Binnenkort gaan we proeven!

dinsdag 14 augustus 2012

Griekenland 3: Kookboek Greek Cooking & Dagje Rhodos-stad

Vandaag een dagje Rhodos-Stad.  Hier is veel te beleven en we hebben er zin in. Als we uit de taxi stappen ligt een middeleeuwse stad aan onze voeten. Door de heuvel af te lopen, kom je door dit oude centrum heen en – wat een verademing-  er zitten hier winkeltjes. Bij nader inzien zijn het helaas allemaal toeristenwinkels. Maar toch leuk! Lekker rondneuzen tussen de leren tassen en sandalen, koelkastmagneten en boeken.

De straten zijn volledig met kiezels betegeld, en met sandaaltjes of slippers aan spiegelglad! Soms met mooie mozaïek, gevormd door witte en zwarte kiezels die op hun kant vastgemetseld zijn. De aanblik van deze stad lijkt op een tafereel uit een mooi pretpark, zoals Disneyland. Er zullen ongetwijfeld ridderfilms opgenomen zijn hier.

Bij het eerste het beste winkeltje schaf ik al een boek aan over Griekse mythologie. En later een fraai Grieks kookboek. Ik heb zin om ze te lezen!
Hier en daar als we op een terras aan de mezze zitten tover ik het boek boven tafel om er in te bladeren. Ik kan niet wachten om dingen uit dit boek te maken! Nu eerst proef ik de Griekse hapjes, natuurlijk weer vergezeld met de koele pittige tzaziki waar ik mijn pita rijkelijk in doop…





maandag 13 augustus 2012

Griekenland 2: Waterschoenen


Vanwege het 'fantastische' kiezelstrand waar wij verbleven, was ik genoodzaakt waterschoenen aan te schaffen. Hierboven het resultaat; hippe gekleurde watersandaaltjes. Ook leuk voor elke dag!

Griekenland 1: Tzaziki , auberginesalade en olijven


Onze eerste dag op Rhodos begint rond een uur of twee in de middag. We zijn goed en wel gedropped bij ons hotel en een lekkere Griekse lunch gaat er wel in!
Ons avontuur op Schiphol begon al om 4 uur ’s ochtends en na een halfbakken ontbijtje hebben we om een uur of twee best honger gekregen.  En natuurlijk kunnen we niet wachten om al dat lekkere Griekse eten te proeven. Bring it on, hier komen we voor!
Gelukkig zitten er veel restaurantjes in de buurt en bij het eerste het beste restaurant laten we ons door de opdringerige eigenaar overtuigen om bij hem te eten.
Wat eten we?
We beginnen met olijven, tzaziki en auberginesalade met pitabrood. Het is heerlijk! Tzaziki is volgens mij overal lekker bij. (De rest van de vakantie eten we het ook elke dag en ik smeer het rustig op al mijn eten, dip alle groentes er in of lepel het desnoods zó op. )
Als hoofdgerecht bestel ik moussaka.  My favorite! Ik moet natuurlijk even proeven hoe een echte moussaka smaakt en hij is heerlijk!  (Helaas geen foto van gemaakt)
De rest neemt een Griekse schotel met veel vlees. Overigens is er nergens knoflooksaus te krijgen. Men gebruikt in plaats daarvan tzaziki.

Zweedse Kreeftenfeestjes: Kräftskiva


De speciale uitgave van National Geographic Traveler ging deze keer over 'De smaak van reizen'. Mijn interesse was meteen gewekt toen ik op schiphol een aantal tijdschriften in de laatste minuut meegriste bij de kiosk. Erg leuke en interessante editie.


Een artikel gaat over Zweedse Kreeftenfeestjes, Kräftskiva en van het idee werd ik al helemaal blij.

In Zweden en Finland worden er in augustus en september kreeftenfeestjes gehouden. Dit zijn buitenfeestjes, picknicks waarbij er rivierkreeft gegeten wordt. In die periode is de rivierkreeft er in overvloed aanwezig. De kreeft wordt gekookt en wordt geserveerd met veel dille.

De feestjes worden 's avonds gehouden op het strand of ergens anders in de natuur, waarbij de omgeving versierd wordt met lampions en de mensen papieren feesthoedjes dragen.
Men doet zich tegoed aan overvloedig veel kreeftenvlees, waarbij eerst het sap uit de kreeftjes wordt gezogen met luid geslurp!
De bezoekers van het feestje brengen andere dingen zoals brood, kaas (Västerbottenkaas) en groentetaart mee en er wordt hoofdzakelijk bier bij gedronken of zweedse limonade.

Naar zo'n feestje wil ik ook een keer gaan, het lijkt me ontzettend leuk om eens mee te maken!

Maar eerst op naar Griekenland...