vrijdag 18 november 2016

Inspirerend food avondje bij Google

Vandaag ben ik uitgenodigd bij Google. En dat vind ik een big thing.
Want Google staat bekend als één van de fijnste bedrijven om voor te werken. En google je Google, dan lees je over de filosofie voor een great place to work en zie je foto's van een inspirerende omgeving die op een pretpark lijkt.
En bij Google (of welke multinational dan ook) kom je niet zomaar binnen.
Dus Lucky me!
Het event waar ik naartoe ga gaat over Winter Food Fest en iets met fotografie. Verder is er niets bekend. Bring it on, ik ben benieuwd.


Eenmaal binnen bij Google zie ik veel kleur, relaxruimtes, design en vrolijke mensen. Het is dus waar... dit lijkt op een relaxoord slash speeltuin.


 


De presentaties zijn even inspirerend als de omgeving en gaan over food, trends in food en Google Photos, een nieuwe tool die je kunt downloaden in de App-store.


Er is bij Google het Google Food Program. De missie is om Google medewerkers te inspireren en goede keuzes te laten maken bij het eten, zodat ze de beste food-ervaringen beleven en het beste uit zichzelf kunnen halen.
Daarin gaat de Google-filosofie voor happy werknemers door tot het menu dat aangeboden wordt aan de 50.000 werknemers, die geschat zo'n 150.000 maaltijden per dag nuttigen en de bijbehorende 200 restaurants.


Er wordt bij Google rekening gehouden met meer groen en minder vlees en worden er creatieve menu's bedacht. Wist je dat werknemers gratis kunnen eten bij Google?
En dat dat eten ook nog eens superlekker en goed is? Dat ze in sommige landen hun eigen groenten verbouwen en zelfs indoor tuintjes hebben?
De filosofie gaat verder. Want een happy werknemer zou thuis ook goed moeten eten. Daarom organiseert Google ook kookworkshops voor werknemers.
Er zijn Apps waarin de menu's te zien zijn en werknemers kunnen bijhouden wat ze eten. Want, ook al gratis, teveel is natuurlijk nooit goed!


Wij hebben de eer om Michiel Bakker te ontmoeten. Hij is de Global Director Of Google Food Services. Hij vertelt over het Google Food Program en slaat ons om de oren met feiten en getallen. Ja, Google is groot, groter, grootst. En absoluut een pionier in haar benadering. Waren alle werkgevers maar zo. Ik ben na zijn presentatie: A Fan van hem. B fully inspired. C 100% gemotiveerd om bij Google te komen werken. Maar dat was ik al toen ik hier naartoe kwam.


Na de presentaties mogen we het bijzondere eten in het Nederlandse Google restaurant proberen. Dit restaurant ziet er  bijzonder uit en heeft echt Hollandse karakteristieken in het interieur verwerkt. Het plafond is voorzien van reusachtige stroopwafels, de muur is bedekt met speculaasvormen en het buffet is van Delftsblauw.
We worden verwend met party-food. Alles met een innovatieve twist.
Volgens Michiel Bakker krijgt de Nederlandse chef Jeroen de ruimte om zijn creativiteit kwijt te kunnen in het bedenken van sterrenchef-waardige gerechten. " Het verschil met een sterrenrestaurant is de aankleding van het restaurant, maar aan kwaliteit en creativiteit  zou Google het misschien winnen boven een sterrenrestaurant", vindt hij.


Ondertussen eet ik er op los. Inderdaad erg lekkere en mooie gerechtjes. De gepofte rode biet met beurre blanc is to die for. Evenals de avocadoboter met de mini-zuurdesembroodjes.
Lekkere lokale biertjes ook. Die ik gewoon net als thuis zo met de fles aan de mond drink. Maar dat schijnt hier niet uit te maken.
Ik ontmoet interessante mensen, die eens een keer niet alleen bloggers zijn, maar met verschillende achtergronden.
Ik netwerk er op los. Want... tja, wie zou er niet voor Google willen werken?
100% geinspireerd om 'iets met communicatie en food bij Google te willen doen', keer ik terug, om morgenvroeg weer bij mijn eigen werkgever te beginnen. Nu  nog een plan verzinnen hoe dit aan te pakken...


Dank voor de leuke avond! 

Bekijk ook de nieuwe website www.aboutfoodandfashion.comGeen opmerkingen:

Een reactie posten